12-18 Mart arası “Dünya Tuza Dikkat Haftası” çerçevesinde; Bakanlığımız tarafından 2011 senesinden bu yana “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” yürütülmektedir. Bu kapsamda Hastanemizde Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla stant kurularak hem hastalarımıza hem de çalışanlarımıza yönelik tanıtım faaliyetleri gerçekleştirildi.
Aşırı tuz tüketimi insan sağlığına olumsuz yönde etkilediği için az ama iyotlu tuz kullanılmasına özen gösterilmesi gereklidir. Aşırı tuz tüketimi kişinin kan basıncını yükseltir ve inme, kalp krizi, kalp hastalıkları risklerinin artmasına sebep olmaktadır.
Aşırı tuz tüketimini azaltmak için;
Yaptığınız yemeklerde kullandığınız tuz miktarını yavaş yavaş azaltın.
Yemeklerinizi lezzetlendirmek için tuz yerine; çeşitli baharatlar, dereotu, maydanoz limon ve sarımsak gibi besinler kullanın.
Çocuklarınızda yemeklerine tuz ekleme alışkanlığı gelişmemesi için sofranızdan tuzu ve tuzlu sosları kaldırın.
Hazır besinleri satın almadan etiketini mutlaka okuyun ve daha az tuz içerenleri tercih edin.
Turşu, konserve, salamura yaprak, zeytin ve peynir gibi besinleri tüketmeden önce mutlaka suyla yıkayın/suda bekletin; daha fazla taze sebze ve meyve tüketin.