Nasıl Muayene Olurum
04 Aralık 2018

  1. Yetişkin ve çocuk hastalarımız genel diş tedavi işlemleri için MHRS ve 182 den randevu alarak.

    Yandal tedavi branşı olan Endodonti (Kanal tedavisi), Periodontoloji ( diş eti hastalıkları), Ağız Çene Cerrahisi, Ortodonti ve Protez gibi uzman kliniklerimizden randevu alabilmek için genel muayene olmanız ve doktorunuz tarafından ilgili alan için mhrs yeşil listeye eklenmiş olmanız gerekmektedir.

  2. MHRS 182’den veya yan dal branşlardan randevu alan hastaların ilk kayıt bankolarından kayıt kabulü yapılır.  

  3. Kurumumuzda MHRS ve 182 haricinde kısmen yan dal ve randevusuz hastalara Hekim seçme Hakkı olduğu kayıt esnasında hastaya hatırlatılır.

  4. Tedavileri devam eden hastalarımızın kayıt işlemleri, ilgili Klinik Kayıt bölümünden yapılır.

  5. Hastalarımız Hasta Kayıt Kabul Birimindeki kayıt personeline T.C. Kimlik numarası bulunan bir kimlik kartı ibraz etmek zorundadır. İbraz etmeyen hastaların kayıt kabulü yapılmayacaktır.

  6. Sigortalıların erkek çocukları 18 yaşına kadar, öğrenci olmaları halinde ise 20,üniversite için 25 yaşına kadar muayene ve tedavi olabilirler.  Üniversite Öğrencileri iseler okuldan alacakları öğrenci belgesi ile SGK ya gidip tescillerini yaptırmaları gerekir. Tescilini yaptırmayanlar muayene olamaz. Kız çocukları ise evleninceye veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşuna tabi oluncaya kadar bakılırlar.

  7. Kimlik tespiti yükümlülüğünü yapmayan ve bu nedenle bir  başka kişiye sağlık hizmeti sunulması nedeniyle kurumun zarara uğramasına sebebiyet veren sağlık hizmeti sunucularından uğranılan zarar geri alınır.

  8. Kapsamdaki kişilerin kendi adına bir başkasının sağlık hizmeti almasını, haksız bir menfaat temin etmesini sağlamak yasak ve suçtur.

  9. Müracaat eden kişinin sağlık yardımlarından yararlanma hakkının olup olmadığının tespiti için, kurum bilgi işlem sitemi (MEDULA) üzerinden T.C kimlik numarası ile takip numarası provizyon alınır.

  10. Kurum bilgi işlem sistemi tarafından, takip numarası/provizyon verilmesi halinde sağlık hizmeti verir.

  11. Yapılan ağız protezi katılım payı emekli olanlardan %10,diğerlerinden %20 katılım payı kurum veznesinden kişilerden tahsil edilir. Sosyal güvencesi olmayan hastalar SUT tedavi fiyatları üzerinden ücretli olarak işlemlerini yaptırır.

  12. Merkezimize başvuru yapan hastalar muayene olduktan sonra, yapılacak işlemleri için 2.randevu verilir. Ayrıca ilk muayene randevusu almak için MHRS 182 çağrı merkezini arayarak istedikleri hekimden randevu alabilirler.

 
Hasta Başvurularında Gerekli Olan Belgeler:

182 MHRS' den randevu alan hastalarımız veya devam eden muayeneleri olan hastalarımızdan GSS kapsamı içinde olanlar, Bağ-kur'lu ve Yeşil Kartlı olan hastaların Nüfus cüzdanları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

182 MHRS den randevu alan hastalarımız veya devam eden muayeneleri olan hastalarımızdan  Odalar ve Borsalar Birliği Personeli olanlar;  kurum kartları veya sevk belgesi ve nüfus cüzdanları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.  

182 MHRS den randevu alan hastalarımız veya devam eden muayeneleri olan hastalarımızdan Bankalara ait Emekli ve Yardım Sandığı Vakıf Üyeleri ; vakıf kimlik kartı veya vakıf evrakları ve nüfus cüzdanları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Tutuklu ve Hükümlüler, Denetimli Serbestlik Hastaları BULUNDUKLARI CEZAEVİNDEN KURUMUMUZA SEVK EDİLDİKLERİNE DAİR BELGE.